Deze scholen organiseren de Wetenschapsbattle 2020

De scholen zijn gekend die in de week van 16 maart 2020 het coolste wetenschapsevent van het universum zullen organiseren: de Wetenschapsbattle!

In elke Vlaamse provincie vindt tussen 16 en 20 maart 2020 een battle plaats waar vijf wetenschappers hun onderzoek presenteren voor een volle zaal kinderen, die nadien stemmen voor de beste presentatie. Die kinderen organiseren de show helemaal zelf, van de jury, de tijdbewakers, tot en met de techniek. En de winnende wetenschappers per provincie nemen het tegen elkaar op tijdens de Finale in Technopolis op 31 maart 2020.

De geselecteerde scholen zijn …

Ook dit jaar vond de jury het erg moeilijk om uit alle sterke inzendingen per provincie een school uit te kiezen en een voor de Finale. Hieronder het overzicht van de zes superenthousiaste scholen die staan te popelen om een top-Wetenschapsbattle op te zetten:

Provincie Oost-Vlaanderen: GBS De Vlinderdreef in Moerbeke-Waas, op maandag 16 maart 2020.

Provincie Antwerpen: Campus Kajee in Schoten, op dinsdag 17 maart 2020.

Provincie West-Vlaanderen: VBS Sint-Lodewijk in Deerlijk, op woensdag 18 maart 2020.

Provincie Limburg: Daltonschool Zolder, Heusden-Zolder, op donderdag 19 maart 2020.

Provincie Vlaams-Brabant/Brussel: Basisschool Dol-fijn! in Rillaar, op vrijdag 20 maart 2020.

Finale: College Paters Jozefieten, lagere school, uit Melle, op dinsdag 31 maart 2020 bij Technopolis in Mechelen.

En de wetenschappers?

Die kunnen zich nog kandidaat stellen tot en met 22 november 2019. Daarna is het aan de kinderen van de geselecteerde provinciale scholen om telkens de vijf meest interessante voorstellen te kiezen. Die wetenschappers mogen dan deelnemen aan de Wetenschapsbattle. Maar vooraleer het zover is krijgen ze nog een presentatiemasterclass van The Floor is Yours. Meer info voor wetenschappers.

Onze nieuwe hoofdsponsor: Telenet!

We zijn erg verheugd over de steun van Telenet voor de Wetenschapsbattle. Samen zullen we zoveel mogelijk kinderen, leerkrachten en ouders warm maken voor wetenschap.