Beleef de Wetenschapsbattle met jouw school!

Wat is de Wetenschapsbattle?

De Wetenschapsbattle is een show waarbij vijf wetenschappers hun onderzoek over voeding voorstellen aan een zaal met 400 kinderen en gevolgd door duizenden kinderen via de livestream. Het is een spannende en interactieve wedstrijd waarbij de kinderen stemmen voor de beste presentatie. Van het eerste tot het zesde leerjaar.

De kinderen organiseren de show zelf:

  • ze vormen een jury,
  • ze zorgen voor presentatoren die samen met Maureen Vanherberghen (gekend van de KetnetBand, Helden, De Verraders & Qmusic) de show presenteren,
  • ze bewaken de tijd van de sprekers,
  • ze tellen de stemmen voor de beste presentatie.

De Wetenschapsbattle vindt plaats op donderdag 23 maart 2023 van 13 tot 15:30 u. in Technopolis met livestream.

Hoe kan je als school of klas deelnemen?

Door de show vanuit je klas via de livestream mee te volgen. Je kan je klas via deze link inschrijven. De deadline voor inschrijving is 16 maart 2023.

Ben je graag aanwezig in Technopolis? We hebben plaats voor enkele klassen in de zaal. Vermeld in het inschrijvingsformulier bij ‘opmerkingen’ dat je graag aanwezig bent, zodat we je kunnen contacteren als er nog plaats zou zijn.

Waarom zou je als klas de Wetenschapsbattle via livestream volgen?

Omdat het een super coole show is! Vijf enthousiaste wetenschappers staan te popelen om het beste van zichzelf te geven om aan jullie kinderen en leerkrachten hun onderzoek voor te stellen. De kinderen zijn actief betrokken en stemmen voor de beste presentatie. Doe mee!

Kan je ergens een video bekijken over zo’n Wetenschapsbattle?

Bekijk het filmpje van editie 2022 over de ruimte, de reportage van Ketnet over de Finale van de Wetenschapsbattle 2019 in Technopolis, of de korte video over the Battle of the Scientists (in het Engels). Meer video’s vind je op ons YouTube-kanaal.

Hoe kan je jouw school inschrijven?

Schrijf je in via dit formulier. Je hebt tijd tot 16 maart 2023 om je klas in te schrijven voor de livestream.

Ik schrijf mijn klas of school in

  • Timing voor scholen

  • Deadline inschrijving klassen die deelnemen via de livestream
  • Wetenschapsbattle in Technopolis