De Wetenschapsbattle 2022

Volg de Wetenschapsbattle op dinsdagvoormiddag 22 maart (9u20-12u) via de livestream!

De Wetenschapsbattle? Dat is een wedstrijd waarbij vijf wetenschappers hun ruimteonderzoek tijdens een spannende show en op een leuke manier uitleggen aan een publiek van duizenden lagereschoolkinderen.

De kinderen stemmen voor de beste presentatie, organiseren de show zelf en zorgen voor een kinderjury. Het wordt een ware ruimtereis voor de kinderen en de wetenschappers.

De kers op de taart: er komen Belgische en internationale astronauten langs!

Met als presentator Maureen (bekend van Helden op Ketnet) en in de jury kinderen van Basisschool De Wijze Eik uit Mariakerke.

Of het leuk is? Bekijk de reportage van Ketnet en oordeel zelf.

Op dinsdagvoormiddag 22 maart 2022 van 9u20 tot 12u, vanuit het UFO in Gent én via de livestream.

Iedereen is welkom om de livestream te volgen! Leerlingen, ouders, collega’s en iedereen die ruimtevaart gewoon gigantisch interessant vindt. Hier kan je de vijf wetenschappers alvast leren kennen.

ūüďʬ†Je vindt de link naar de livestream binnenkort op deze pagina terug. Wil je de show zeker niet missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de knop ‘Blijf op de hoogte’ bovenaan deze pagina.

Ben je leerkracht? We hebben een speciale rol voor jouw klas!

Jullie bepalen welke wetenschapper met de felbegeerde trofee naar huis gaat! Schrijf je klas in zodat jullie de Wetenschapsbattle op 22 maart live vanuit de klas kunnen volgen én kunnen meestemmen op jullie favoriet. Inschrijven kan t.e.m. 14 maart 2022.

Meer info:

brigitte@wetenschapsbattle.be of +32(0)484 24 84 69

De Wetenschapsbattle is een initiatief van The Floor is Yours. Deze editie komt tot stand dankzij de steun van het FWO, ESERO Belgium en Dow en de medewerking van de Vlaamse Volkssterrenwachten, UGent en Technopolis.