De Wetenschapsbattle 2022

Volg de Wetenschapsbattle op dinsdagvoormiddag 22 maart (9u20-12u) via de livestream!

De Wetenschapsbattle? Dat is een wedstrijd waarbij vijf wetenschappers hun ruimteonderzoek tijdens een spannende show en op een leuke manier uitleggen aan een publiek van duizenden lagereschoolkinderen.

De kinderen stemmen voor de beste presentatie, organiseren de show zelf en zorgen voor een kinderjury. Het wordt een ware ruimtereis voor de kinderen en de wetenschappers.

De kers op de taart: onze eerst Belgische astronaut, Dirk Frimout, komt langs!

Met als presentator Maureen (bekend van Helden op Ketnet) en in de jury kinderen van Basisschool De Wijze Eik uit Mariakerke.

Of het leuk is? Bekijk de reportage van Ketnet en oordeel zelf.

Op dinsdagvoormiddag 22 maart 2022 van 9u20 tot 12u, vanuit het UFO in Gent én via de livestream.

Iedereen is welkom om de livestream te volgen! Leerlingen, ouders, collega’s en iedereen die ruimtevaart gewoon gigantisch interessant vindt. Hier kan je de vijf wetenschappers alvast leren kennen.

Een speciale rol voor klassen

In de Wetenschapsbattle zijn het de kinderen uit de lagere school die bepalen welke wetenschapper met de felbegeerde trofee naar huis gaat! Meer dan 5000 kinderen hebben zich ingeschreven. De inschrijvingen om mee te stemmen werden op 14 maart afgesloten.

Meer info:

brigitte@wetenschapsbattle.be of +32(0)484 24 84 69

De Wetenschapsbattle is een initiatief van The Floor is YoursDeze editie komt tot stand dankzij de steun van het FWO, Euro Space Society, Fonds Ernest Solvay (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) en Dow en de medewerking van ESERO Belgium, de Vlaamse Volkssterrenwachten, UGent en Technopolis.